יום ראשון, 24 ביולי 2011

העסקית הכי משתלמת בעיר

קיץ, בחוץ חם, הזמן במשרד עובר בזחילה, והשעון כבר מראה על הפסקת צהריים. זה הזמן לצאת להתרענן עם עסקית צהריים טובה, שקצת תוציא מהשגרה - במקום עוד פעם ארוחת צהריים משמימה בקפיטריה או בחדר אוכל ..

אז הנה כמה הצעות לארוחת צהריים עסקית, שוברת שגרה, בתקציב של עד 55 - 60 ש"ח מקסימום לארוחה שתרענן קצת את היום.

מסעדת ORO בפארק המדע ברחובות:
אני אוהב עסקיות צהריים מעניינות ולא שגרתיות - ארוחות שהן שדרוג קל מעל העסקית הממוצעת, ובמחיר משתלם. סוג של עסקית ביניים בין ארוחה עסקית של 70 ש"ח פלוס לעסקית סטנדרטית של 59 ש"ח.

מסעדת ORO ממקומת בפארק המדע במתחם המסעדות והחנויות שנמצא ממש מול תחנת הרכבת, בקומה השנייה. במקום יש חנייה - שעה ראשונה חינם.
העסקית צהריים במקום כוללת אפילו יין הבית במחיר - ברקן קלאסי.

המסעדה עצמה מעוצבת בטוב טעם, ומשרה תחושה של יוקרה מעודנת. בהחלט מתאימה גם לפגישה עסקית, או לחלופין לצהריים עסקית עם האורחים מחו"ל.

לפתיחה ניסיתי את המנה עם השם הלא ממש מבטיח: סרדין מוגדור. סרדין? גורמה? המנה מורכבת משני זוגות סרדינים במילוי ביצי דגים, ממרח פלפלים, שום וכוסברה, מטוגנים עד פריכות על מצע עלים צעירים. מנה די מעניינת.

בנוסף, ארוחה עסקית כוללת לחם הבית ומתבלים. הלחם מגיע חם, והוא טעים ונימוח, וגם המתבלים עצמם מצויינים.
למנה עיקרית לקחתי עוף מרקש, שזה חזה עוף מטוגן בציפוי פריך ממולא בבשר עגל, שברי פיסטוק, קינמון, הל וג'ינג'יר. מדובר במנה שהיא ממש טעימה, וגם מאוד משביעה, וגם הולכת נהדר עם יין הבית. לצד המנה מוגש פירה מתובל, ובהחלט מדובר בארוחה משביעה, טעימה, ומומלצת.

מסעדת Angus  ברחובות.
מסעדת אנגוס היא מסעדת שף שממוקמת גם כן בפארק המדע, בחלק הצפוני יותר שלו. המסעדה נמצאת ברחוב ספיר 7, ממש מול HP אינדיגו.

מדובר כאמור במסעדת שף, ומרגישים זאת בכל טעימה, בגימור של המנות, ובכלל באווירה הכללית במסעדה.
גם כאן מקבלים לעסקית לחם הבית, שמגיע עם מטבלים טעימים.

למנה ראשונה ניסיתי את הקרפצ'יו חציל שהיה טעים. מדובר למעשה בחציל שלם בתנור ברוטב קרם פלפלים, עם טחינה, בתוספת סלט פלפלים בצבעים. המנה טעימה ועשויה היטב.
מנה מומלצת נוספת זה הארטישוק מרקש, תחתיות ארטישוק עטופות בשבבי בצל ופירורי לחם שהיא מנה טעימה.

למנה עיקרית לקחתי שניצל פרדו, שזה בעצם חזה עוף מצופה וזו מנה בהחלט משביעה.
מנה נוספת שניסיתי היה אסקלופ עוף - עוף על האש, מוגש על מצע פירה, שזה בעצם חזה עוף די סטנדרטי.

מחיר הארוחה: 49 ש"ח. לא יקר.
למי שמתחשק ניתן בתוספת 18 ש"ח להוסיף קינוח - אני אהבתי את השכבות קדאיף.

מרחובות אנחנו עוברים למרכז, לאיזור רמת - גן - הרצליה.

מסעדת Art meat במתחם הבורסה:
מסעדת ארטמיט במתחם הבורסה ברמת גם היא מסעדה יוקרתית שאהובה במיוחד על אנשי עסקים דתיים וחרדים שעובדים באיזור. לא נדיר למצוא אנשי עסקים ידועים יושבים לצהריים בין השעות 12:00 - 14:00 וסוגרים עסקאות של מיליוני דולרים.

עסקית כוללת מנה עיקרית, ולחם הבית, עם אפשרות להוסיף מנה ראשונה - בתשלום נוסף, וגם יין הבית - בתשלום. סך הכל מדובר בעסקית יחסית יקרה, אך עם תמורה נאה למחיר.

לפתיחה כאמור מקבלים את לחם הבית, 3 פרוסות קלויות של לחם טעים עם אגוזים. אני ממש אוהב את לחם הבית בארטמיט. עם הלחם מגיע מטבל עדין של שמן זית עם מעט רוטב בלסמי.

מנה עיקרית מומלצת בעסקית זה קבבוני הטלה, שאמנם במבט ראשון נראים קטנים, אך מדובר במנה ממש משביעה וטעימה כאחד. את המנה אפשר להזמין עם פירה, או שעועית ירוקה. השעועית ירוקה טעימה, ומתובלת בעדינות. טעים.

מנה נוספת מומלצת זה המבורגר אנטריקוט (59 ש"ח), שמגיע עסיסי וטעים. מנה מאוד משביעה.

בתוספת תשלום ניתן להזמין קינוח - אני אהבתי את קסטת הקדאיף עם סיגר שוקולד. אני לא יודע אם זה עדיין כלול בעסקית, בכל מקרה מדובר בקינוח מאוד טעים - אבל תמיד אפשר לבקש לקבל את זה בעסקית ...

קינוח נוסף זה הקרם חלבה - טעים, אך לאוהבי חלבה בלבד.


מהמרכז נצפין ליקנעם. ביקנעם יש איזור הייטק די גדול, שרק הולך ומתפתח (לאחרונה נפתח איזור תעשייה נוסף צפונית לפארק תעשייה הוותיק), וגם היצע המסעדות הכשרות באיזור מכובד. אבל, חמש דקות נסיעה מהכביש הראשי, אל תוך המושבה, יובילו אל מסעדת בשרים כשרה ונהדרת - מסעדת טנדוקה.

מסעדת טנדוקה, יקנעם:
המסעדה מעוצבת די בפשטות, אך משדרת מכובדות ויוקרה. מנה עסקית יחסית יקרה, אך שווה כל פרוטה.
מחיר העסקית נקבע על פי מחיר המנה העיקרית וכולל מנה ראשונה ולחם הבית.

לחם הבית מגיע טעים וחם, עם שני מתבלים: מתבל זיתים שהוא טעים ומדוייק, ושום קלוי בשמן זית שגם הוא פשוט נהדר.

מנת פתיחה מומלצת  היא עגבניה חלוטה, במילוי עוף. מנה מעניינת וטעימה.
מנת פתיחה נוספת שחביבה עליי זה החטיפי כבדי עוף פריכים שמגיעים מצופים פאנקו על ריבת בצל, טריאקי ותפוחים אפויים. מנה ממש טעימה, ודי משביעה.

מנת פתיחה מומלצת נוספת אלו הם קבבוני טלה בטמפורה.

לעיקרית לקחתי סלט עוף שהיה טעים.

למי שלא מזדמן באופן תדיר לצפון מומלץ בהחלט בנסיעה הבאה לקפוץ לצהריים עסקית בטנדוקה.  

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More