יום רביעי, 22 ביולי 2009

ערב אחד, בעודי עומד ומכין לי קפוצ'ינו משובח

חלפה מישהי על פניי וכמו הפטירה: "וואוו, הקצפת על הקפה ממש כמו בארומה" , התכוונת "הקפה בארומה ממש כמו שלי......... "

ובאמת, עת חלוף הימים עמלתי ושקדתי, וניסיתי, והפכתי וחקרתי, וטעיתי, ושיפרתי, ודומה כי עלה בידי לפתח טכניקה ושיטה ראויה להכנת קפוצ'ינו משובח בעל קצף סמיך וטעים לחיך.

ולפיכך, החלטתי לחלוק עימכם, קוראיי היקרים את הטכניקה אשר תסב לכם עונג רב כאשר תתרגלו ותשלטו בה:

המדריך מנוסח בלשון זכר, אך מיועד לשני המינים, עימכן הסליחה...

1. טול כוס חרסינה / זכוכית, שפוך חלב כשלושת רבעי הכוס, והפעל את זרבובית הקיטור אשר מיועדת להקצפת החלב.

2. לאחר כעשר שניות המתנה, אחוז בכוס החלב, והחזק אותה כאשר זרבובית הקיטור נמצאת בתחתיתה.

3. כאן מגיעים לטכניקה האמיתית. כל הרעיון הוא ליצור מעין מערבולת. מערבולת קטנה בתוך הכוס, ולהחזיק אותה יציבה. דהיינו, לאחר 5 שניות בהן הזרבובית נמצאת בתחתית הכוס, יש להביא את פיית הזרבובית אל מפלס החלב, לא עמוק מדיי, ולא למעלה מדיי (ע"מ לא לאבד את הקונטרה), ולמעשה ליצור פעולת שאיבה אשר יוצרת מעין מערבולת.
הטריק הוא להחזיק את ה"מערבולת יציבה" , כלומר לא להרים יותר מדיי את הכוס, ולא להוריד יותר מדיי, אלא ליצור מערבולת אחידה ויפה.
לאט לאט יווצר קצף סמיך.
ברבות הימים כאשר תרכש המיומנות תיצרו על נקלה קצף סמיך ואיכותי.

4. כל שנותר הוא לשפוך את תכולת הכוס לכוס האספרסו המהביל, להתיישב אל השולחן, על שני עוגיות שוקולד צ'יפס איכותיות, מהדורת כלכליסט בצד אחד, דה מארקר בצד השני, וללגום את הקפוצ'ינו המהביל בלגימות איטיות ומענגות חיך.

צירפתי וידאו קצר המדגים את הטכניקה, וכן מספר תמונות של התוצאה הסופית. לשימושכן.



















2 תגובות:

מנחם היקר,

צר לי אבל זהו קפוצ'ינו בלבד, משובח הוא לא ואני לא
רוצה לקלקל לך את ההרגשה, עם המכונה שלך לא תקבל
הקצפה נאותה, שוט הקפה מאוד ירוד בגלל המכונה בה
אתה עושה שימוש.

אני ממליץ לך לקנות מקציף ידני שעולה 100 ש"ח ונותן
תוצאה של מיקרו בועות ללא שריפת החלב, אתה תרגיש
כבר את ההבדל.

שמע..עבדתי הרבה בקייטרינג וגם בעמדת הקפה.
אתה לדעתי שורף את החלב, יש מקציפים אחרים שלא ישרפו לך את החלב בחום.

אם אתה משתמש במקציף כזה, אולי עדיף שתלך על חלב שמתאים לקפה, או קרם כזה לקפה...ואז לא תשרוף אותו....

הוסף רשומת תגובה

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More